Луксор лого Луксор лого
+359 877 881 115
Обади ни се сега

Събития и кампании

Кампании

Профилактични очни прегледи за диабетна ретинопатия
08 Ноември, 2021

Профилактични очни прегледи за диабетна ретинопатия

СОБАЛ "ЛУКСОР" съвместно с Българската Асоциация по Диабет и Байер България организираха над 400 безплатни очни прегледи на диабетно болни в Панагюрище, Пазарджик, Пещера, Стамболийски, Асеновград и Смолян.

Безплатни профилактични прегледи за деца в училищна възраст в очна клиника „Луксор
7-10 Септември, 2021

Безплатни профилактични прегледи за деца в училищна възраст в очна клиника „Луксор“

По случай започване на новата учебна година, очна клиника „Луксор“ обяви безплатни профилактични прегледи за деца в периода от 7-ми до 10-ти септември 2021 година. По време на кампацията се консултираха над 100 деца от Пловдив и областта.

Национална, безплатна, скринингова кампания: „Зрението е всичко! Прегледай се!
19-30 Май, 2021

Национална, безплатна, скринингова кампания: „Зрението е всичко! Прегледай се!

На 19-ти май 2021г. във Велинград и 20-ти май 2021г. в Смолян офталмолози от очна клиника "Луксор" прегледаха над 200 пациента от най-уязвимите групи - деца и хора около и над 50 години.

Профилактични очни прегледи за макулна дегенерация
26 Юни, 2020

Профилактични очни прегледи за макулна дегенерация

СОБАЛ "ЛУКСОР" се включи в кампанията „Зрението е всичко! Прегледай се!“, организирана от Портал на пациента и Байер България. Безплатните прегледи са част от стартиралата през миналата година информационна кампания за профилактика на зрението.

Над 100 профилактични очни прегледи в Копривчица
7 Юли, 2019

Над 100 профилактични очни прегледи в Копривчица

На 5-ти и 6-ти юли 2019г. заедно с община Копривчица очна болница "Луксор" организира кампания за профилактични очни прегледи. Над 100 копривченци бяха прегледани от специалистите на клиниката.

Право на зрение
4 февруари, 2017

Профилактични прегледи, Национална кампания "Право на зрение"

Кампания с фирма Алкон.Над 300 жители на Пловдив и региона на възраст над 55 г. преминаха през безплатен скрининг за катаракта и глаукома само за седмица. Това показват данните на Национална кампания „Право на зрение“, които бяха отчетени днес. Д-р Рада Бояджиева от Община Пловдив приветства инициативата, благодари на медицинските специалисти, участвали в нея и заяви, че кампанията винаги може да разчита на партньорството на Общината.

Профилактични прегледи на 100 деца
4 февруари, 2017

Профилактични прегледи на 100 деца между 4 и 10 години

На 8 и 9 април в гр. Пловдив, очен медицински център "Луксор", организира безплатни профилактични прегледи за деца от 4 до 10 годишна възраст.

Събития

Ново поколение вътреочна леща в България
16 Април, 2022

Ново поколение вътреочна леща в България

Д-р Димитър Тасков представя на своите колеги офталмолози възможностите за диоптрична корекция в пресбиопична възраст и лечение на катаракта с ново поколение вътреочна леща.

Удостоиха офталмолога д-р Димитър Тасков за Почетен гражданин на Пловдив
14 Септември, 2021

Удостоиха офталмолога д-р Димитър Тасков за Почетен гражданин на Пловдив

На празничният Кръстовден, в Дома на културата „Борис Христов“, на д-р Димитър Тасков официално бе връчено званието Почетен гражданин на град Пловдив. Д-р Димитър Тасков е удостоен със званието заради изключителния си принос в областта на здравеопазването.

Patient Organization Glaucoma association invited Dr. Georgi Taskov as a speaker
17 Юни, 2021

Сдружение "Пациентска организация глаукома" покани д-р Георги Тасков за лектор

Д-р Георги Тасков изнесе подробна презентация на тема "Как да запазим очите си" в Пловдив по инициатива на сдружение "Пациентска организация глаукома". Събитието имаше високо информативен харектер с цел профилактика на очни заболявания.

Академичният съвет на БАНИ присъди почетното звание на д-р Димитър Тасков
3 Ноември, 2018

Академичният съвет на БАНИ присъди почетното звание на д-р Димитър Тасков

На Общо събрание на Управителния съвет на БАНИ / Българска академия на науката и изкуствата/, след отправена покана, д-р Димитър Тасков беше приет в състава на Академията и му беше връчено почетното звание "Член наблюдател" за особени заслуги в областта на медицината.

Революционен метод за коригиране на астигматизъм за първи път приложиха в Пловдив
27 Септември, 2017

Революционен метод за коригиране на астигматизъм за първи път приложиха в Пловдив

За първи път в Пловдив бе използван революционен метод „4 в 1“, разработен от американска компания, който връща зрението на пациенти с астигматизъм, страдащи едновременно от далекогледство, късогледство и катаракта. При него се използва „умна“ изкуствена леща – вътреочен имплант, доставен по поръчка на известния офталмохирург д-р Димитър Тасков.

Нова алтернатива в борбата с глаукомата
18 Април, 2017

Д-р Тасков постави високо технологичен имплант - нова алтернатива в борбата с глаукомата

Имплантът е дълъг 6 мм колагенова тръбичка с отворче с дебелина на косъм. При поставянето му на точното място, се постига трайно намаляване на вътреочното налягане и спира необходимостта от постоянно използване на антиглаукомни медикаменти. Xen импланта се поставя в окото на пациента с помощта на два микроотвора като операцията е безшевна, минимално травматична и много бърза – около 5 – 10 мин. Нашият екип с радост наблюдава, че импланта започна да действа веднага след поставянето му, а резултатите на първия следоперативен ден бяха по-добри от очакваните.

Топ офталмолози от Пловдив и Стара Загора
7 Април, 2017

Топ офталмолози от Пловдив и Стара Загора предават уменията си на млади колеги

Катедрата по очни болести в Медицински университет Пловдив стана част от национален проект за повишаване квалификацията на младите лекари. През уикенда специализанти по офталмология от Пловдив и Стара Загора се включиха в обучение, което се проведе в Аудиторния комплекс на МУ - Пловдив.

Новини

Нов медикамент за лечение на макулна дегенерация
12 Май, 2022

Нов медикамент за лечение на макулна дегенерация

Д-р Тодор Тасков изнася пред свои колеги резултатите на очна клиника "Луксор" при лечение на влажна форма на макулна дегенерация с нов медикамент

 В офталмологията напредъкът не спира
10 Декември, 2021

В офталмологията напредъкът не спира

Д-р Георги Тасков обяснява пред Капитал Здраве за новостите в областта на лазерната корекция на зрението, високотехнологичните дизайни на вътреочни лещи и очните медикаменти

Д-р Димитър Тасков дава интервю пред ежемесечното списание на аптеки 36.6
1 Октомври, 2021

Д-р Димитър Тасков дава интервю пред ежемесечното списание на аптеки 36.6

"Винаги сме се стремели към въвеждане на най-новите достижения в офтамологията" акцентира д-р Димитър Тасков пред списанието на верига аптеки 36.6.

Духът на здравето по БТВ с д-р Димитър Тасков и д-р Георги Тасков
6 Юли, 2019

Катаракта - интервю по БНР с д-р Тодор Тасков

Д-р Тодор Тасков обяснява пред Българското Национално Радио за възможните причини за развитие на старческо перде - катаракта. Заболяването е социално значимо - засяга около половината хора на възраст между 60 и 70 години.

Духът на здравето по БТВ с д-р Димитър Тасков и д-р Георги Тасков
7 Март, 2019

Духът на здравето по БТВ с д-р Димитър Тасков и д-р Георги Тасков

Д-р Димитър Тасков и д-р Георги Тасков разясняват за възможностите за корекция на зрението и живот без очила. Актрисата Латинка Петрова разказва за живота си след имплантирането на мултифокални лещи.

Трафикнюз: Лазерна корекция на зрението
15 Юли, 2018

Трафикнюз: Лазерна корекция на зрението

Д-р Тодор Тасков обяснява за лазерните процедури в интервю пред Трафикнюз. Убеден във всички плюсове на тези процедури, той е преминал през лазерна корекция на зрението преди 4 години.

Национална среща на фондация
28 Май, 2017

Национална среща на фондация "Медии, общество, семейство, традиции"

Д-р Димитър Тасков участва в национална среща на фондация "Медии, общество, семейство, традиции", организирана в курорта Албена. На срещата присъстваха утвърдени лекари и журналисти, а тазгодишната тема беше "Живот за здравеопазване - как?" и "Стилът на диалога или традицията - орел, рак и щука."За 16 път фондация МОСТ дава възможност за диалог върху новите проблеми, средства и методи в медицината. По време на срещата д-р Димитър Тасков представи новите технологии в очната хирургия, а именно имплантирането на най-новия Xen Gel Stent - нова, високотехнологична и по-безопасна алтернатива при лечението на глаукомата.

д-р Димитър Тасков в
16 Март, 2014

д-р Димитър Тасков в "Духът на Здравето" по БТВ

Тема на предаването: Съвременното лечение и диагностиката на очните заболявания с акцент диагностика и лечение на катаракта.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече