Луксор лого Луксор лого
+359 877 881 115
Обади ни се сега

Събития и кампании

Кампании

Над 100 профилактични очни прегледи в Копривчица
7 Юли, 2019

Над 100 профилактични очни прегледи в Копривчица

На 5-ти и 6-ти юли 2019г. заедно с община Копривчица очна болница "Луксор" организира кампания за профилактични очни прегледи. Над 100 копривченци бяха прегледани от специалистите на клиниката.

Право на зрение
4 февруари, 2017

Профилактични прегледи, Национална кампания "Право на зрение"

Кампания с фирма Алкон.Над 300 жители на Пловдив и региона на възраст над 55 г. преминаха през безплатен скрининг за катаракта и глаукома само за седмица. Това показват данните на Национална кампания „Право на зрение“, които бяха отчетени днес. Д-р Рада Бояджиева от Община Пловдив приветства инициативата, благодари на медицинските специалисти, участвали в нея и заяви, че кампанията винаги може да разчита на партньорството на Общината.

Профилактични прегледи на 100 деца
4 февруари, 2017

Профилактични прегледи на 100 деца между 4 и 10 години

На 8 и 9 април в гр. Пловдив, очен медицински център "Луксор", организира безплатни профилактични прегледи за деца от 4 до 10 годишна възраст.

Събития

Академичният съвет на БАНИ присъди почетното звание на д-р Димитър Тасков
3 Ноември, 2018

Академичният съвет на БАНИ присъди почетното звание на д-р Димитър Тасков

На Общо събрание на Управителния съвет на БАНИ / Българска академия на науката и изкуствата/, след отправена покана, д-р Димитър Тасков беше приет в състава на Академията и му беше връчено почетното звание "Член наблюдател" за особени заслуги в областта на медицината.

Революционен метод за коригиране на астигматизъм за първи път приложиха в Пловдив
27 Септември, 2017

Революционен метод за коригиране на астигматизъм за първи път приложиха в Пловдив

За първи път в Пловдив бе използван революционен метод „4 в 1“, разработен от американска компания, който връща зрението на пациенти с астигматизъм, страдащи едновременно от далекогледство, късогледство и катаракта. При него се използва „умна“ изкуствена леща – вътреочен имплант, доставен по поръчка на известния офталмохирург д-р Димитър Тасков.

Нова алтернатива в борбата с глаукомата
18 април, 2017

Д-р Тасков постави високо технологичен имплант - нова алтернатива в борбата с глаукомата

Имплантът е дълъг 6 мм колагенова тръбичка с отворче с дебелина на косъм. При поставянето му на точното място, се постига трайно намаляване на вътреочното налягане и спира необходимостта от постоянно използване на антиглаукомни медикаменти. Xen импланта се поставя в окото на пациента с помощта на два микроотвора като операцията е безшевна, минимално травматична и много бърза – около 5 – 10 мин. Нашият екип с радост наблюдава, че импланта започна да действа веднага след поставянето му, а резултатите на първия следоперативен ден бяха по-добри от очакваните.

Топ офталмолози от Пловдив и Стара Загора
7 април, 2017

Топ офталмолози от Пловдив и Стара Загора предават уменията си на млади колеги

Катедрата по очни болести в Медицински университет Пловдив стана част от национален проект за повишаване квалификацията на младите лекари. През уикенда специализанти по офталмология от Пловдив и Стара Загора се включиха в обучение, което се проведе в Аудиторния комплекс на МУ - Пловдив.

Новини

Духът на здравето по БТВ с д-р Димитър Тасков и д-р Георги Тасков
7 Март, 2019

Духът на здравето по БТВ с д-р Димитър Тасков и д-р Георги Тасков

Д-р Димитър Тасков и д-р Георги Тасков разясняват за възможностите за корекция на зрението и живот без очила. Актрисата Латинка Петрова разказва за живота си след имплантирането на мултифокални лещи.

Трафикнюз: Лазерна корекция на зрението
15 Юли, 2018

Трафикнюз: Лазерна корекция на зрението

Д-р Тодор Тасков обяснява за лазерните процедури в интервю пред Трафикнюз. Убеден във всички плюсове на тези процедури, той е преминал през лазерна корекция на зрението преди 4 години.

Национална среща на фондация
28 май, 2017

Национална среща на фондация "Медии, общество, семейство, традиции"

Д-р Димитър Тасков участва в национална среща на фондация "Медии, общество, семейство, традиции", организирана в курорта Албена. На срещата присъстваха утвърдени лекари и журналисти, а тазгодишната тема беше "Живот за здравеопазване - как?" и "Стилът на диалога или традицията - орел, рак и щука."За 16 път фондация МОСТ дава възможност за диалог върху новите проблеми, средства и методи в медицината. По време на срещата д-р Димитър Тасков представи новите технологии в очната хирургия, а именно имплантирането на най-новия Xen Gel Stent - нова, високотехнологична и по-безопасна алтернатива при лечението на глаукомата.

д-р Димитър Тасков в
16 Март, 2014

д-р Димитър Тасков в "Духът на Здравето" по БТВ

Тема на предаването: Съвременното лечение и диагностиката на очните заболявания с акцент диагностика и лечение на катаракта.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече